De Canadese investeringsfondsbeheerder 3iQ is vandaag in het nieuws nadat het aankondigde dat zijn op Ether gebaseerde fonds, The Ether Fund (TSX: QETH.UN), nu in Canadese dollars genoteerd staat aan de Toronto Stock Exchange (TSX).

De ontwikkeling in kwestie komt doordat The Ether Fund een overweldigende vraag van investeerders ontving na de succesvolle beursgang van het fonds op de Toronto Stock Exchange.

Het werd verwelkomd door Fred Pye, voorzitter van 3iQ, die zei:

„Ten slotte hebben Canadese investeerders de mogelijkheid om The Ether Fund te verhandelen in hun eigen valuta en via hun lokaal gedomineerde rekeningen.“

Volgens een rapport van 3iQ maakt het fonds een allocatie van 99,9% naar de digitale activa en slechts 0,01% naar de USD, waardoor beleggers een aanzienlijke blootstelling aan ETH krijgen.

De meeste beleggers zien dit fonds als een geschikt alternatief voor directe investeringen in ETH, aangezien hun vermogensgroei op lange termijn kan worden gerealiseerd via in Canada geregistreerde rekeningen RRSP en RRIF.

Dit soort gereguleerde blootstelling aan een ander type activaklasse op een grote effectenbeurs biedt financiële adviseurs en instellingen een manier om allocaties te doen naar cryptocurrencies

Ethereum [ETH] is ’s werelds op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, met een altcoin die op het moment van schrijven rond de $ 1.200 handelde. Hoewel ETH nog steeds een beetje verwijderd was van het overtreden van zijn ATH van $ 1.448, suggereerden on-chain-statistieken dat de altcoin binnenkort onderweg kan zijn.

De prijsvoorspellingen op de lange termijn voor het digitale activum waren zelfs extreem optimistisch, waarbij Global Macro-investeerder Raoul Pal een van degenen was die dergelijke voorspellingen deed. Volgens Pal zou ETH op basis van de wet van Metcalfe een nieuw record kunnen bereiken, dichtbij de $ 20.000.

Er moet ook worden opgemerkt dat 3iQ de eerste investeringsmanager was die werd goedgekeurd door de Ontario Securities Commission (OSC) om op te treden als een IFM / PM van meerdere crypto-activa in Canada.

In gerelateerd nieuws, gisteren, 3iQs Bitcoin Fund gekruist $ 1 miljard dollar aan activa onder beheer (AUM).