Bitcoin sloot net zijn beste derde kwartaal op recordhoogte af en slechts één van de drie kwartalen sluit boven de $10.000. Het heeft de crypto-markt recentelijk in brand gestoken met een overweldigend stijgend sentiment in het vierde kwartaal.

Maar stieren moeten voorzichtig zijn met een dreigende dreiging voor de crypto-markt die Bitcoin terug zou kunnen sturen naar bearish gebied en het risico zou kunnen lopen op een steilere daling. Hier is waarom.

DE ENIGE FACTOR DIE HET SENTIMENT VAN DE BITCOIN TERUG KAN BRENGEN NAAR EEN HARDE REALITEIT…

Na een derde kwartaal in Bitcoin voor de recordboeken is het sentiment weer uitbundig, en investeerders verwachten nu elke dag nieuwe hoogtepunten in de crypto-markt.

De allereerste cryptocurrency heeft een belangrijk hoog tijdsbestendigheidsniveau teruggewonnen en heeft het omgedraaid als steun. Wat er daarna gebeurt zal de toon zetten voor 2021.

Het eerste kwartaal van dit jaar begon met de start van een aantal sterrenkijkers die een stijging van de berenmarkt verwachtten vanwege de halvering van Bitcoin. De hoop sloeg om in paniek toen de pandemie later toesloeg en de angst de markten binnenstroomde.

De aandelen, Bitcoin, goud en al het andere stortte in een waanzinnige stroomversnelling neer in contanten, die sindsdien in het tweede en derde kwartaal sterk is teruggelopen. Het gecombineerde herstel in deze twee kwartalen bracht zowel Bitcoin als de grote Amerikaanse aandelenindices weer op een nieuw hoogtepunt, en nu is de verwachting dat dit in de rest van het jaar zal voortduren.

De markten hebben echter een serieuze dreiging in het verschiet en het is niet de Amerikaanse presidentsverkiezingen die ook een extra stressfactor zijn voor een toch al fragiel financieel landschap. Zou deze potentiële dreiging de strohalm kunnen zijn die de rug van de kameel breekt en de crypto-markt doet tuimelen om diepere dieptepunten opnieuw te testen?

HOE KAN DE CRYPTO-MARKT DE KOMENDE TWEEDE GOLF OVERWINNEN?

Het sentiment mag dan op dit moment bullish zijn, maar het was ook om het jaar te beginnen in Q1. Zodra de pandemie hard toesloeg en lockdowns werden ingesteld, verloor de aandelenmarkt het loodje. De angst en de paniek namen Bitcoin, edelmetalen en al het andere mee.

Uiteindelijk leerde de wereld om te gaan met de nieuwe omstandigheden, en de dingen gingen weer terug naar een „nieuw normaal“. Maar er zou een tweede golf kunnen komen die investeerders, analisten en alledaagse burgers extreem bezorgd maakt over het einde van het jaar.

Volgens een onderzoek onder CNBC-beleggers zei meer dan 60% van de respondenten dat een tweede golf van de pandemie hun grootste angst in de toekomst is.

Angst, onzekerheid en twijfel kunnen zelfs de meest bullish markets schaden, zoals we eerder dit jaar met de eerste golf zagen. Een tweede golf zou vergelijkbare resultaten kunnen opleveren op de aandelenmarkt, wat het Bitcoin-sentiment op zijn beurt weer zou aantasten.