De in Canada gevestigde restaurantketen Tahini’s uit het Midden-Oosten heeft al zijn kasreserves omgezet in bitcoin. Het bedrijf zegt dat bitcoin een veel beter alternatief biedt voor contante besparingen.

Van Cash Savings naar Bitcoin

De restaurantketen Tahini’s uit het Midden-Oosten heeft via Twitter aangekondigd dat zijn volledige kasreserves zijn omgezet in bitcoin. Tahini’s is een klein bedrijf dat is begonnen in Londen, een Canadese stad in het zuidwesten van Ontario. De mediterrane restaurantketen exploiteert momenteel vier locaties, met drie franchiselocaties die op het punt staan zich te openen in Ontario. Het bedrijf tweette op dinsdag:

We hebben net onze volledige kasreserves, die oorspronkelijk als spaargeld werden gebruikt, omgezet in bitcoin.

Tahini’s ging verder met het uitleggen van de redenen voor haar beslissing om al haar kasreserves om te zetten in de cryptocurrency. „De crisis van maart was zwaar voor ons en de mensen waren bang om te gaan eten“, beschreef het bedrijf, en voegde eraan toe dat de tijden zwaar waren en dat veel mensen werden losgelaten op het moment dat ze hun bedrijf probeerden uit te breiden.

Hun uitbreidingsplan stond weer voor een obstakel. „De hulpprogramma’s van de overheid in Canada maakten het voor ons erg moeilijk om onze partners (werknemers) terug te brengen, omdat ze meer geld verdienden door thuis te blijven en niet te werken. Plotseling gingen we van een economische crisis naar iedereen die veel geld had, inclusief ons“, aldus Tahini. „Onze kasreserves zwollen op en de zaken namen weer een hoge vlucht,“ merkte het bedrijf op, en voegde eraan toe:

Maar het was ons duidelijk dat het geld niet dezelfde aantrekkingskracht had. Dat uiteindelijk met al het overtollige contante geld dat de economie doorstuurt dat het contante geld minder waard zou zijn.

Een van de eigenaars van het restaurant legde uit wat hem tot Bitcoin Up aantrok. Hij gaf toe dat hij de cryptocurrency in het verleden vaak tegenkwam, maar zijn idool was toen Warren Buffett, die het „rattengif“ noemde, dus hij besteedde er geen aandacht aan.

Hij begon van gedachten te veranderen na het lezen van een artikel getiteld „The Number Zero and Bitcoin“ van Parallax Digital CEO Robert Breedlove. Daarna bracht hij de volgende maanden door met het verzamelen van bitcoin in zijn persoonlijke account. Hij kocht nog meer bitcoin na het lezen van The Bitcoin Standard van Saifedean Ammous, The Price of Tomorrow van Jeff Booth, en artikelen van Plan B (Twitter handvat @100trillionUSD). Hij kocht ook meer na het beluisteren van een aantal mensen in de bitcoin-niche, zoals Trace Mayer, Peter McCormack en Anthony Pompliano.

„Voor mij zie ik bitcoin als een echte gratis besparingstechnologie die rijkdom in tijd en ruimte opslaat. En het is me duidelijk geworden dat er nu een spel van muzikale stoelen wordt gespeeld en dat de muziek zal stoppen en dat sommige mensen zullen worden buitengesloten“, zo opende hij en werkte hij uit:

Toen hebben we als bedrijf besloten om al onze overtollige kasreserves op te slaan in bitcoin, omdat het een veel beter alternatief biedt voor het besparen van contant geld. We zullen dat de komende jaren blijven doen en misschien wel voor altijd als we het fiat niet nodig hebben.

De aankondiging van Tahini volgde op een stap van de Nasdaq-listing Microstrategy die als eerste grote onderneming een deel van haar kasreserves in bitcoin heeft omgezet. Het bedrijf onthulde vorige week dat het 21.454 bitcoins kocht tegen een totale aankoopprijs van $250 miljoen.